Fyllda gifflar

Publicerad 2016-01-01 21:57:29 i Allmänt,

 
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 äggula
  • 1 msk olja
  • 25 g jäst + 1 msk mjölk
  • 1 ägg + 1 äggvita
  • 2 dl filmjölk
  • 0,5 dl olja
  • 1 tsk salt och 1 tsk socker
  • korv eller ost
Sätt ugnen på 180C.
Värm mjölken fingervarmt. Smula ner jästen i mjölet och tillsätt en msk av mjölken så att jästen löses upp.
Tillsätt ägg, äggvitan samt salt och socker.
Tillsätt olja, filmjölk och resten av mjölken och blanda alltihop till en deg.
Låt det jäsa i ca 1h-1,5h.
 
Dela degen i ca 16-20 lika stora delar och knåda varje del till en boll.
Kavla sedan ut varje boll (ca 25cm)
Här lägger du fyllningen, korv eller ost.
Rulla degen till önskad form.
Pensla sedan alla giflarna med äggula, 1 msk mjölk och 1 msk olja ocg grädda i ugnen ca 20-25 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela