Pyttipanna

Publicerad 2016-01-20 20:45:18 i Allmänt,

 
  • 1 kg potatis
  • 1 stor gul lök eller 2 mindre
  • 500 g nötkött
  • Salt, svartpeppar, vegeta
  • Olja och smör
Skala och tärna potatisen i små tärningar, sänk ner i kallt vatten. Skala och finhacka löken. Tärna köttet i samma storlek som potatisen. Låt potatisen rinna av i ett durkslag och rör om med vegeta. Stek potatisen mjuk och lätt gyllenebrun i olja och smör i en stekpanna. Bryn löken i en annan stekpanna, tillsätt köttet till löken och bryn tills köttet är genomstekt, salta och peppra. Låt köttet småputtra i sitt eget vatten (tillsätt lite vatten efter behov) tills det blir mört och fint på svag värme, låt all vatten avdunsta. Slå ihop kött och potatis.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela